Het belangrijkste arbeidsmarkt nieuws uit de gezondheidszorg

Naast actuele vacatures vindt u op Medischcontactbanen.nl ook het belangrijkste nieuws uit de gezondheidszorg.

 • CBG blij met komst EMA naar Amsterdam

  21-11-2017 - Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) is blij met de komst van het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA naar Amsterdam. Het geeft aan het EMA te willen ondersteunen in al haar facetten. Nederland wil 10 miljoen euro investeren in uitbreiding van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) om het functioneren van het EMA te garanderen. Lees het hele artikel »

 • Vroeggeborenen live op billboards Rembrandtplein

  21-11-2017 - Boven discotheek Escape op het Amsterdamse Rembrandtplein beweegt een baby op een billboard. In de hoek van het scherm staat geschreven: ‘Alex ademt helemaal zelf.’ Lees het hele artikel »

 • Minister De Jonge: ‘Aanpak kindermishandeling topprioriteit’

  20-11-2017 - Kindermishandeling is vreselijk. Voor tienduizenden kinderen in Nederland is het de dagelijkse realiteit. Kindermishandeling is, samen met andere vormen van huiselijk geweld, het grootste geweldsprobleem van onze samenleving. Het is onze plicht elke vorm van kindermishandeling en huiselijk geweld te stoppen. Voor mij als minister zal de aanpak ervan de komende jaren een absolute prioriteit zijn. Met deze woorden gaf minister Hugo de Jonge (VWS) zojuist in Theater Diligentia in Den Haag het startsein voor de Week tegen Kindermishandeling die tot en met 26 november duurt. Lees het hele artikel »

 • Rode Kruis: in Jemen dreigt opnieuw cholera

  17-11-2017 - De humanitaire situatie in Jemen verslechtert snel door ingestelde grensblokkades. Een nieuwe cholera-epidemie dreigt nu er geen brandstof is om water te zuiveren. Het Rode Kruis luidt vandaag de noodklok. Lees het hele artikel »

 • Uroloog eist drie ton van ziekenhuis Sneek

  17-11-2017 - Roos Urologie bv eist ruim drie ton van het Antonius Ziekenhuis in Sneek. De partijen stonden gisteren in een kort geding tegenover elkaar in de rechtbank in Leeuwarden. De Leeuwarder Courant meldt dat de partijen komende twee weken proberen hun geschil alsnog buiten de rechtbank op te lossen. Lees het hele artikel »

 • Apothekers klagen: meer zorg voor minder geld

  17-11-2017 - Apothekersorganisatie KNMP zegt dat apothekers steeds meer zorg voor minder geld moeten leveren. ‘De zorgvraag is in zes jaar tijd met 26 procent toegenomen, terwijl de nettovergoeding daalde.’ Lees het hele artikel »

 • ‘Kansen in hiv-bestrijding niet gegrepen’

  17-11-2017 - Nederland laat kansen liggen om de hiv-epidemie in het land te beëindigen. Dat stelt het Aidsfonds-Soa Aids Nederland in een reactie op vrijdag gepubliceerde cijfers van de Stichting HIV Monitoring. Het fonds vindt dat onder meer op het gebied van vroege opsporing van hiv-infecties nog wel wat te winnen is. Lees het hele artikel »

 • Artsen bespreken in Vaticaan of euthanasie onethisch is

  17-11-2017 - De World Medical Association (WMA) vergadert vandaag in het Vaticaan over euthanasie. Artsenfederatie KNMG is aanwezig en pleit ervoor dat euthanasie niet langer ‘onethisch’ wordt genoemd in het WMA-standpunt. Lees het hele artikel »

 • Handtekeningenactie tegen euthanasie in de psychiatrie

  17-11-2017 - De psychiaters Bram Bakker en Esther van Fenema zijn deze week een actie gestart om handtekeningen te verzamelen van psychiaters die ook ‘bezorgd zijn over het huidige euthanasiebeleid’. Lees het hele artikel »

 • Landelijke campagne geeft antwoord op zorgvragen

  17-11-2017 - Valt een bezoek aan de dokter wel of niet onder het eigen risico? Wie kan mij helpen om sneller behandeld te worden? En hoe zit het precies met de zorgtoeslag? Veel Nederlanders weten het antwoord op deze vragen niet. Om hier verandering in te brengen start het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) vandaag de campagne Ik-regel-mijn-zorg-goed. Lees het hele artikel »

 • Ruim 70 procent Nederlanders kreeg in 2016 een recept

  16-11-2017 - Vorig jaar kreeg 71 procent van de Nederlanders ministens één geneesmiddelvoorschrift. Lees het hele artikel »

 • Buikpatiënt blijft thuis om gebrek toiletten

  16-11-2017 - Een gebrek aan openbare toiletten weerhoudt één op de vier buikpatiënten ervan om regelmatig de deur uit te gaan, blijkt uit onderzoek in opdracht van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS). Lees het hele artikel »

 • Ggz: minder regelgekte en meer zorg

  16-11-2017 - Onder het motto: ‘Minder regelgekte, meer zorg’ start GGZ Nederland een campagne die ervoor moet zorgen dat de administratieve rompslomp in de sector vermindert. Inzet is het aantal regels te halveren en de tienduizenden mensen met psychische problemen de juiste zorg te geven. Lees het hele artikel »

 • UWV overtrad regels verwerking persoonsgegevens

  14-11-2017 - Het UWV heeft de regels voor het verwerken van persoonsgegevens overtreden door medewerkers verzuimbeheersing te laten vragen naar gezondheidsinformatie bij zieke werknemers. Dit werd in de eerste zes weken van het verzuim gedaan buiten de verantwoordelijkheid van verzekeringsartsen van UWV om en dat mag niet. Lees het hele artikel »

 • Opleiding tot psychiater lastiger voor allochtone aios

  14-11-2017 - De kans dat een aios psychiatrie met een migratieachtergrond de opleiding voortijdig verlaat bijna vier keer groter dan bij een opleidingsgenoot met een autochtone achtergrond. Bij allochtone aiossen psychiatrie zijn problemen met cultuur, taal en communicatie iets vaker reden om te stoppen. Lees het hele artikel »

 • 121 duizend sporters in ziekenhuis met blessure

  14-11-2017 - Circa 121 duizend mensen hebben zich vorig jaar met een sportblessure gemeld bij de Spoedeisende Hulp. Dat blijkt uit cijfers van kenniscentrum VeiligheidNL. De meest behandelde kwetsuren (35.800) ontstonden op het voetbalveld. Lees het hele artikel »

 • Verzekeringsarts wil weg bij UWV

  13-11-2017 - 30 procent van de verzekeringsartsen die bij UWV werken, zou die organisatie willen verlaten. Zij zouden dan bij een nieuw bedrijf willen werken, waarbij ze ingehuurd kunnen worden door UWV. Lees het hele artikel »

 • Van Rijn in bestuur Reinier Haga Groep

  13-11-2017 - Voormalig staatssecretaris Martin van Rijn van VWS is benoemd tot nieuwe bestuursvoorzitter van de Reinier Haga Groep. Hij gaat leidinggeven aan een groep gefuseerde ziekenhuizen met vestigingen in Den Haag, Delft, Voorburg en Zoetermeer. Lees het hele artikel »

 • CASA-abortuskliniek failliet verklaard

  10-11-2017 - De landelijk opererende abortusorganisatie CASA Klinieken is failliet verklaard, zo heeft de curator Marc Udink donderdag bekendgemaakt. Hij verwacht dat de gehele organisatie een doorstart kan maken en dat slechts enkele van de in totaal ongeveer honderd voltijdbanen (fte) verdwijnen. Lees het hele artikel »

 • Advies RVS zet rem op nieuwe geneesmiddelen voor patiënten

  09-11-2017 - ‘Het is ondenkbaar om succesvolle geneesmiddelen te ontwikkelen zonder ruimte te krijgen om te falen. Innovatie gaat met vallen en opstaan.’ Dit zegt Gerard Schouw, directeur van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen in reactie op het RVS-advies ‘Ontwikkeling Nieuwe Geneesmiddelen’. ‘Als we dit niet doen dan waren vele ziektes, zoals HIV, nog steeds dodelijk en ontwikkelen we nooit een geneesmiddel voor Alzheimer.’ Ook Pauline Meurs, voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS), onderstreept in het advies dat nieuwe geneesmiddelen essentieel zijn voor goede zorg en een betere kwaliteit van leven. Lees het hele artikel »

Meer vacatures in de zorg bekijken?

Direct de laatste relevante vacatures in uw mailbox ontvangen?

Vacature alerts